Η εταιρεία Επωνυμία: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.) και με αντικείμενο Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.) είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή και συστάθηκε με τον Ν. 1866/1989 «Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως και παροχή αδειών για την ίδρυση και λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών» (ΦΕΚ Α΄ 222). Διοικείται από εννέα μέλη που επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στο Ε.Σ.Ρ. έχει ανατεθεί ο άμεσος έλεγχος του κράτους επί της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης (Σύνταγμα άρθρο 15 παρ. 2). Οι βασικές αρμοδιότητες του αφορούν στη χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και στον έλεγχο τήρησης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από το σύνολο των ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Το ειδικότερο νομοθετικό πλαίσιο που αναφέρεται αμέσως ή εμμέσως στη λειτουργία και στις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. βρίσκεται καταρχήν στον εκτελεστικό του Συντάγματος Ν. 3051/2002, στο Ν. 2863/2000 και στους νόμους που διέπουν τη λειτουργία της δημόσιας και της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. επιθυμεί να απασχολήσει 6 φοιτητή/ές για εξάμηνη πρακτική άσκηση από το/τα τμήμα/τα  Διοίκησης Επιχειρήσεων   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ     του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Περιγραφή θέσης/σεων – καθήκοντα:

Φοιτητές που έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα «οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων» και «πληροφορικής» θα τοποθετηθούν στο τμήμα του ΕΣΡ «Ελέγχου διαφάνειας» και σε συνεργασία με το νομικό, το οικονομικό και το τμήμα μητρώου διαφάνειας θα καταχωρήσουν δεδομένα (data entry) μητρώου επιχειρήσεων νομικού χαρακτήρα σε μηχανογραφικό περιβάλλον. Είναι πάντως πιθανό να δοθεί στους εκπαιδευόμενους η ευχέρεια να μετακινηθούν από το ένα τμήμα στο άλλο ή σε παρεμφερή αντικείμενα για μέρος της εκπαίδευσής τους για την πληρέστερη ενημέρωσή επί των αντικειμένων του ΕΣΡ.

Απαιτούμενα προσόντα θέσης/σεων:

Απαιτούμενα προσόντα: Πολύ καλή γνώση Αγγλικών ή άλλης ευρωπαϊκής γλώσσας, άριστη γνώση Η/Υ (MS Office/Internet). Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση εχεμύθειας.

Διεύθυνση χώρου απασχόλησης του φοιτητή/τριας:

ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 5 ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10564

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να στείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα:

Με email

Πληροφορίες:

Διεύθυνση:   ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 5 ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10564
Τηλ.:   2131502300
Ε-mail:   ncrtv@otenet.gr
Ιστοσελίδα Εταιρείας:   www.esr.gr

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενου να απευθύνονται στο τηλ:

2131502300

Αρμόδιος:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ

Γενικές παρατηρήσεις – επιπλέον πληροφορίες