Η εταιρεία Επωνυμία: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.) και με αντικείμενο Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.) είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή και συστάθηκε με τον Ν. 1866/1989 «Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως και παροχή αδειών για την ίδρυση και λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών» (ΦΕΚ Α΄ 222). Διοικείται από εννέα μέλη που επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στο Ε.Σ.Ρ. έχει ανατεθεί ο άμεσος έλεγχος του κράτους επί της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης (Σύνταγμα άρθρο 15 παρ. 2). Οι βασικές αρμοδιότητες του αφορούν στη χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και στον έλεγχο τήρησης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από το σύνολο των ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Το ειδικότερο νομοθετικό πλαίσιο που αναφέρεται αμέσως ή εμμέσως στη λειτουργία και στις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. βρίσκεται καταρχήν στον εκτελεστικό του Συντάγματος Ν. 3051/2002, στο Ν. 2863/2000 και στους νόμους που διέπουν τη λειτουργία της δημόσιας και της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. επιθυμεί να απασχολήσει 25 φοιτητή/ές για εξάμηνη πρακτική άσκηση από το/τα τμήμα/τα  Διοίκησης Επιχειρήσεων   Εμπορίας & Διαφήμισης     του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Περιγραφή θέσης/σεων – καθήκοντα:

Φοιτητές που έχουν εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού λόγου και δίκαιο των ΜΜΕ ή άλλα παρεμφερή αντικείμενα, θα απασχοληθούν στο τμήμα «Ποιότητας προγραμμάτων» με κύρια καθήκοντα την έρευνα του περιεχομένου ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών ως προς την (α) την τήρηση των όρων του Συντάγματος (άρθρο 15 παρ. 2) περί αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών, ειδήσεων και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, β) την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων, που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας, γ) την τήρηση των διατάξεων των εκάστοτε ισχυόντων νόμων, κανονισμών ή κωδικών δεοντολογίας του ΕΣΡ. Η έρευνα θα γίνεται με την μορφή της παρακολούθησης του προγράμματος και οι πληροφορίες θα καταχωρούνται σε ειδικά προετοιμασμένο πρωτόκολλο παρακολούθησης των ΜΜΕ. Είναι πάντως πιθανό να δοθεί στους εκπαιδευόμενους η ευχέρεια να μετακινηθούν από το ένα τμήμα στο άλλο ή σε παρεμφερή αντικείμενα για μέρος της εκπαίδευσής τους για την πληρέστερη ενημέρωσή επί των αντικειμένων του ΕΣΡ.

Απαιτούμενα προσόντα θέσης/σεων:

Απαιτούμενα προσόντα: Πολύ καλή γνώση Αγγλικών ή άλλης ευρωπαϊκής γλώσσας, άριστη γνώση Η/Υ (MS Office/Internet). Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση εχεμύθειας.

Διεύθυνση χώρου απασχόλησης του φοιτητή/τριας:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ & ΑΜΕΡΙΚΗΣ 5 ΑΘΗΝΑ ΤΚ. 10564

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να στείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα:

Με email

Πληροφορίες:

Διεύθυνση:   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ & ΑΜΕΡΙΚΗΣ 5 ΑΘΗΝΑ ΤΚ. 10564
Τηλ.:   2131502300
Ε-mail:   ncrtv@otenet.gr
Ιστοσελίδα Εταιρείας:   www.esr.gr

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενου να απευθύνονται στο τηλ:

2131502300

Αρμόδιος:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ

Γενικές παρατηρήσεις – επιπλέον πληροφορίες